Tehetséggondozás

A Pécsi Tudományegyetem TEHETSÉG honlapja segítségével könnyen lehet a pályázatokról, programokról, adatbázisokról értesülni. (TDK, Szakkollégiumok, Doktori Iskolák, Középiskolásoknak) 

A PTE ünnepi szenátusán a Rektor úr átadta a tehetségköveti megbízásokat.

2013. november 7-én Bódis József, a PTE rektora az ünnepi szenátus keretei között nyújtotta át a 2013/14-es tanév tehetségköveteinek megbízásukat. A fotón balról jobbra: Meilinger Csaba, Posza Alexandra, Kovács Filoména, Jüngling Adél, Prof. Bódis József, Nagy Gabriella, Domoszlaiu Edit, Kovács Zsófia (Testnevelés-földrajz MA), Fröhlich Balázs.

Fotó: Csortos Szabolcs - UNIV Pécs

2013. augusztus 9. napjától a „Nemzeti Tehetségsegítő Tanács regionális hatókörű, Akkreditált Kiváló Tehetségpontja” cím használatára vagyunk jogosultak.

Tehetségpontunk akkreditációs kérelmének – a felkért akkreditációs szakértők helyszíni konzultációja és javaslata alapján – a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége(MATEHETSZ) helyt adott. Ennek eredményeként 2013. augusztus 9. napjától a nyilvános dokumentumainkon a „Nemzeti Tehetségsegítő Tanács regionális hatókörű, Akkreditált Kiváló Tehetségpontja” cím használatára vagyunk jogosultak.

A cím elnyeréséhez minden közreműködőnek gratulálunk, és köszönjük munkájukat.

A Tehetségpont részei:

A cím elnyeréséről szóló tájékoztató indokolása szerint az akkreditációs folyamat során szerzett információk megerősítették, hogy a Tehetségpontunk szakmailag hiteles és kompetens tagja a Tehetségpontok egyre bővülő családjának, valamint működésével már ma is aktív részese hálózatuknak.

Mint az közismert, a Magyar Géniusz Program keretében megkezdett és a Nemzeti Tehetségpont által folytatott akkreditáció célja elsősorban a Tehetségpontok működésének, szakmai fejlődésének segítése. A három évre elnyert akkreditált kiváló cím feltételezi, hogy tevékenységüket a jövőben ugyanolyan magas színvonalon végezzük, mint eddig. Szakmai tapasztalataikra alapozva bízunk az együttműködésekben.

Az akkreditáció eredményét igazoló dísztábla átadására terveink szerint 2013. szeptember 14-én Budapesten, ünnepélyes keretek között kerül sor.